Olet tässä:  / Arkisto 2008 / (17.12.2008) Joulupukkipalvelu – Taantuma ei näy Pukkipalvelussa

(17.12.2008) Joulupukkipalvelu – Taantuma ei näy Pukkipalvelussa

Joulupukki ymmärtää euron päälle!

Joulupukkien suosituimmat vierailuajat on monissa palveluissa jo myyty loppuun.

Ari-Pekka Harju, 44 aloitti tänä vuonna yli 10 vuoden tauon jälkeen Joulupukittelun.

– Omat lapset ovat jo sen verran isoja, että ajattelin tänä vuonna käydä verestelemässä vähän muistoja. itse kauhistelen sitä, kunka arvokkaaksi on punanutun käynti tehty, noin 15 min. käynnistä veloitetaan jopa 60 euroa ja huhujen mukaan jopa 80 euroa on ollut pyynti. Se on ehdottomasti liikaa, Harju päivittelee

Mitä ominaisuuksia on hyvällä Joulupukilla?

– Ehdottomasti Joulupukin varustuksen täytyy täyttää EU:n direktiivit, Harju kertoo pilke silmäkulmassa.

– itse olen tuota hoikkaa versiota, mutta ei se ole minua haitannut ennen eikä nykyään ja ei se ole ollut lapsillekaan mikään ongelma. Vanhemmat ovat joskus tuonnut asian vaan esille, kun Joulupukki on astunut
estradille.

– Olin Joulupukkina Lähivakuutuksen tilaisuudessa viime viikolla. Toisena päivänä oli vieraita paikallisesta Kivipuron palvelukeskuksesta, yksi pappa toi esille tuon pukin hoikkuuden. Siihen minä sanoin, että Joulupukin täytyy olla esimerkillinen, hoikkuus on tätä päivää, Harju naureskelee. Onhan nykyään niin paljon puhuttu lihavuuden ongelmista ja miksi pukin pitäsi ola lihava, vielä 40-luvulla Pukki oli kaikkea muuta kuin lihava. Lihava Joulupukki, punaiset vaatteet ja Petteri Punakuono (Poro) tulivat 50-luvulla Coca Colan mukana suomeen, Harju lisää.

– Lasten ja aikuisten kanssa pitäisi osasta ”seurustella” lahjojen jakamisen yhteydessä. Itse en ainakaan kehtaisi ottaa ”palkkaa” vastaan jos ei yhtään osaisi kommunikoida toisten kanssa.

– Ja aikataulun pitää olla kohdalla, ajoista ei saa lipsua jos olet myöhässä joka paikasta 5 min. niin voipi olla, että olet viimeisessä paikassa jo tunnin myöhässä ja silloin ei ”kunnian kukko laula”. Itse olen tänä vuonna ottanut vaan viisi paikkaa, aivan vaan mielenkiinnosta tätä työtä kohtaan.

– Ja niistäkin paikoista 2-3 on ilmaiskeikkaa ja perheet valitaan yhdessä Seinäjoen seurakunnan kanssa, myös vähäosaisille pitää antaa mahdollisuus viettää se oikea Joulu ja siihen kuuluu totta kai Joulupukin käynti. Minä en todellakaan tee tätä rahan takia, lasten vilpitön ilo sekä vanhempien ja muiden sukulaisten läheisyys toisia kohtaan joulun alla, se on sitä jotakin joka tuo joulumielen, Harju kertoo lopuksi.

Lisää Joulupukkeja löytyy Joulupukkipalvelusta

http://www.tilaajoulupukki.info

1 kommentti

  • Tonttu

    / Vastaa

    Hienoa, että löytyy vielä hyväsydämisiä joulupukkeja 🙂 Tulisiko se pukki käymään myös meillä?

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi