Olet tässä:  / Arkisto 2008 / (14.1.2009) Täysksylitolituotteet ovat tuttuja jo päiväkodeista

(14.1.2009) Täysksylitolituotteet ovat tuttuja jo päiväkodeista

Täysksylitolituotteet ovat tuttuja jo päiväkodeista

Xylident-täysksylitolituotteita, purukumeja tai pastilleja käytetään monissa päiväkodeissa ja kouluissa aterian jälkeen. Ruokailun jälkeen suun pH-taso laskee, ja ksylitoli nostaa suun olosuhteet normaalitasolle hyvin nopeasti. Ksylitolin käytön voi aloittaa päiväkodeissa jo n. 1 vuoden iässä XyliBon-täysksylitolipastilleilla tai XyliSuu-ksylitolitabletilla. Täysksylitolipurukumin käytön voi aloittaa lapsen ollessa n.1,5 vuoden ikäinen. Erityisen hyödyllistä täysksylitolin käyttö on päiväkodeissa 5 – 6 vuotiailla ja 7 – 13 vuotiailla koulussa, kun pysyvät hampaat puhkeavat suuhun.

Ksylitolitutkimukset ovat osoittaneet, että puhjennut hammas hyötyy ksylitolia sisältävästä suusta ja vaikutukset näkyvät pitkälle aikuisuuteen saakka. Myös hoitohenkilöstön olisi hyvä käyttää ksylitolia. Ksylitolin käyttö on edullinen ja helppo tapa huolehtia lasten hampaista myös päiväkoti- ja kouluolosuhteissa.

Ksylitolituotteet hankitaan joko vanhempien tai päiväkodin/koulun toimesta. Edistyneimmät kunnat hankkivat ksylitolituotteet keskitetysti kuntatasolla. Tämä toiminta maksaa itsensä helposti takaisin vähentyneinä hammashoidon kuluina.

Tilaukset ja lisäinfoa:  www.purkkakauppa.fi

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi