Olet tässä:  / Arkisto 2009 / (13.5.2009) Koululaiset: Wilma on rikosrekisteri – Katso video

(13.5.2009) Koululaiset: Wilma on rikosrekisteri – Katso video

Valtakunnallinen

Nuorten mielestä vanhemmat saavat jo liikaa tietoa koulun tapahtumista. Nopeasti kouluihin levinnyt sähköinen järjestelmä vie vanhaa reissuvihkoa tehokkaammin viestit koulusta kotiin. Vaikka oppilaita järjestelmä kuohuttaa, opettajat ja vanhemmat pitävät järjestelmää hyödyllisenä apuna.

Irc-gallerian yhteisöjen nimet paljastavat, mitä mieltä oppilaat Wilmasta ovat: Wilma on rikosrekisteri. Wilma pilasi elämän. Wilman avulla opettajat pitävät yhteyttä koteihin ja useimmitenhan yhteyttä otetaan, kun jokin asia on huonosti.

– Se on koulumaailman oma rikosrekisteri. Sinne merkitään kaikki rötökset ja muut huonot jutut, kuvailee Herttoniemen yhteiskoulun kasiluokkalainen Aleksander Saarelainen.

– Vanhemmat saa tietää kaikki ihan pikkujututkin meidän koulusta, niin siinä mielessä se on huono systeemi meidän mielestä, mutta ehkä se on vanhemmille parempi, vahvistaa Rebekka Madisson.

Wilma kertaa päivän risut

Wilmaan merkitään tiedot esimerkiksi poissaoloista, häiriköinneistä sekä koepäivistä ja numeroista. Vanhemmat voivatkin seurata lapsensa koulupäivää lähes reaaliaikaisesti.

– Jos on pientä probleemaa koulunkäynnin kanssa, niin nyt vanhemmat ovat paljon enemmän tietoisia tästä kuin aikaisemmin ja ehkä se joskus aiheuttaa oppilaiden mielestä hankalia keskusteluja kotona, kertoo biologian ja maantiedon opettaja Harri Jortikka Herttoniemen yhteiskoulusta.

Kahdeksasluokkalainen Sini Metsälä on opettajan kanssa samaa mieltä. Wilma on ainakin jonkin verran vähentänyt oppilaiden kolttosia.

– Kyllä oppilaat selvästi vähentää pahantekoa kun ne tietää, että äiti ja isi voi lukea teot järjestelmästä.

Lue koko artikkeli YLE:n verkkosivuilta

YLE uutiset video aiheesta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi