Olet tässä:  / Arkisto 2012 / Koulujen lakkautus / (13.8.2012) Opetusministeri Jukka Gustafsson: Kouluille kurinpitosuunnitelmat

(13.8.2012) Opetusministeri Jukka Gustafsson: Kouluille kurinpitosuunnitelmat

jukka_gustaffson

Nyt uuden kouluvuoden alkaessa opetusministeri Jukka Gustafsson toivoo kuntapäättäjiltä malttia säästöihin ja esittää, että kouluille luodaan kurinpitosuunnitelmat.

Opettajien ammattiliitto OAJ on esittänyt, että opettajille pitäisi antaa enemmän työkaluja työrauhan saamiseksi luokkaan.

Ylen Aamu-tv:ssä vieraillut Jukka Gustafsson kertoo, että hän on saanut opetushallituksesta esityksen, jossa ehdotetaan lain tasolle opettajien mahdollisuutta puuttua keskustelulla kasvatukseen.

– Kasvatuskeskustelulle tulisi esityksen mukaan tällainen oikeudellinen perusta ja se voitaisiin käydä työpäivän ulkopuolella, Gustafsson visioi.

Gustafssonin mukaan myös erittäin tärkeää olisi, että kouluille saataisiin kurinpitosuunnitelmat. Hänen mukaansa esimerkiksi oppilaan saama varoitus pitäisi nostaa vakavaksi asiaksi ja määritellä opetussuunnitelmaan.

Ministeri lupaa valmistella asioita niin, että koulujen työrauhaasioita käsitellään sivistyspoliittisessa ministerivaliokunnassa vielä syksyllä. Hän toivoo, että tämän perusteella syntyy perusopetuslakia tarkentava esitys kasvatusta vahvistavista kurinpitotoimista, jotka helpottavat opettajien työtä ja vahvistavat heidän auktoriteettiaan.

Gustafsson kantaa huolta perusopetuksesta
Opetushallituksen pääjohtaja Aulis Pitkälä kertoo Suomen Kuvalehdessä, että perusopetuksen tila Suomessa on tällä hetkellä säästöjen takia hälyttävä. Jukka Gustafsson jakaa opetushallituksen huolen perusopetuksesta, ja lupaa, että hallitus huolehtii siitä erityisesti.

– Hallituksen tahtotila nyt toistaiseksi on ollut se, että peruskoulu on pyritty suojaamaan leikkauksilta. Valtionosuussupistuksen myötä leikkaukset kuitenkin heijastuvat myös kouluhin, se on tietysti myönnettävä, Gustafsson sanoi.

– Nyt vaan pitää toivoa myös kuntapäättäjiltä priorisointia.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi