Olet tässä:  / Arkisto 2008 / (12.11.2008) Internetissä tehtävää nuorisotyötä laajennetaan

(12.11.2008) Internetissä tehtävää nuorisotyötä laajennetaan

Liikenne- ja viestintäministeriössä ja opetusministeriössä valmistellaan rahoitusta internetissä tehtävän nuorisotyön laajentamiseen. Toimintaa aiotaan tehostaa erityisesti nuorten suosimilla yhteisösivustoilla, kuten Habbo-hotellissa ja Irc-galleriassa. Suurimmissa verkkopalveluissa toimivien nettinuorisotalojen aukioloaikoja on tarkoitus pidentää.

Verkosta myös tukea

Peruspalveluministeri Paula Risikko haluaa, että netissä nuorten tavoitettavissa on sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia tai mieluiten moniammatillisia tiimejä, jotka voivat nopeasti ja nuorten omalla kielellä antaa ensiapua sitä tarvitseville.

– Tämä ei kuitenkaan riitä. On turvattava jatkumo verkkomaailmasta reaalimaailmaan. Verkossa ammattilaisen havaitsemiin nuorten ongelmiin on puututtava siten, että nuori saa tarvitsemansa sosiaali- ja terveyspalvelut myös todellisuudessa, Risikko sanoo.

Opetusministeri Sari Sarkomaan mukaan kouluissa mediataitojen kehittäminen kuuluu kaikkiin oppiaineisiin, ei vain yksittäisille asiasta innostuneille opettajille. Monissa kouluissa on laadittu erilliset opetussuunnitelmat siitä, miten mediakasvatus huomioidaan koko koulun arjessa. Sarkomaa toivoo tämän olevan käytäntö kaikissa kouluissa.

Lue koko juttu OPETTAJA-lehden verkkosivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi