Olet tässä:  / Arkisto 2009 / (11.9.2009) Opiskelijoiden mielenterveyden ongelmat ovat muuttuneet entistä monimutkaisemmiksi

(11.9.2009) Opiskelijoiden mielenterveyden ongelmat ovat muuttuneet entistä monimutkaisemmiksi

Valtakunallinen

Opiskelijoiden mielenterveyden ongelmat ovat muuttuneet entistä monimutkaisemmiksi, mutta ongelmiin osataan myös etsiä apua aikaisempaa aktiivisemmin.

Näin arvioi Turun YTHS:n mielenterveyden ylilääkäri Ilpo Lahti.

YTHS:n mielenterveyspalveluiden 40-vuotisella taipaleella nuorten mielenterveyden ongelmat ovat lisääntyneet tuntuvasti. Vielä kymmenen vuotta sitten suomalaisopiskelijoista noin kolme prosenttia käytti mielenterveyspalveluita. Tällä hetkellä Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palveluita käyttää keskimäärin kuusi prosenttia opiskelijoista vuosittain.

– Palveluiden tuttuus ja hyvä maine ovat varmasti laskeneet kynnystä palveluiden käyttöön. Psyykkiset ongelmat ovat myös tulleet tutummiksi, eikä niistä kärsiminen leimaa enää kuten ennen, Lahti pohtii.

Silti edelleen moni opiskelija jää yksin ongelmiensa kanssa, eikä hae apua. YTHS:n arvion mukaan kaikista opiskelijoista jopa kolmannes kärsii psyykkisistä vaikeuksista. Ongelmia voivat aiheuttaa esimerkiksi jännittäminen sosiaalisissa tilanteissa, masennus tai ahdistuneisuus.

Lahti muistuttaa, että apu lieviin mielenterveyden ongelmiin voi löytyä myös omasta lähipiiristä. Hyvä suhde esimerkiksi muutamaan ystävään tai opettajaan voi auttaa elämän kriisivaiheiden yli.

Lue koko artikkeli Iltalehden verkkosivuilta

Arkisto

  • (23.8.2008) Henkisestä pahoinvoinnista voi selvitä myös ilman lääkkeitä

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi