Olet tässä:  / Arkisto 2009 / (11.5.2009) Apua – Löysin 14-vuotiaan tyttäreni kuvia netistä

(11.5.2009) Apua – Löysin 14-vuotiaan tyttäreni kuvia netistä

Valtakunnallinen

Sain tänään sähköpostia, siinä yksi äiti kertoi kuinka oli löytänyt netistä tyttärensä kuvia. Äidin mukaan niissä kuvissa tytöllä oli päällä vähemmän vaatteita kuin kotona konsanaan. Pelottavinta siinä oli hänen mukaan se, että kuvat löytyivät kun äiti oli surffailut netissä ja etsinyt aiheita mm. tytön urheiluun liittyvillä hakusanoilla.

Itse olen kolmen lapsen isä ja tiedän kuinka tiedonhaluisia ja sosiaalisia lapset ovat netin ääressä. Siellä jaetaan helposti surut ja ilot sekä samalla voidaan keskustella anonyyminä toisten nuorten kanssa asiasta kuin asiasta ja siinä piilee todella suuri vaara. Koskaan ei voi tietää, minkäikäinen todellisuudessa tuo ”nuori” on..

Toivon kovasti, että vanhemmat kävisi lasten kanssa läpi, kunka ”surffailla” netissä turvallisesti ja linkkejä löytyy…

  • NuortenNetti (MLL)
  • Netti on mahtava juttu! Netissä on mukava hengailla kavereiden kanssa, etsiä tietoa, pelailla, tutustua uusiin ihmisiin ja vaihtaa ajatuksia. Jokaisella on myös netissä oikeuksia, joita ei saa loukata. Lue nämä oikeudet ja pohdi, käytätkö sinä nettiä fiksusti ja turvallisesti. Tietoturvakoulu.fi (Viestintävirasto)
  • Lasten ja nuorten netti on sähköinen noutopostipalvelu, josta voit lähettää kirjeen ja käydä lukemassa siihen kirjoitetun vastauksen. Palveluun pääsee mistä tahansa internet-yhteydellä varustetulta tietokoneelta. Lasten ja nuorten netti (MLL)
  • Vinkkejä lasten ja nuorten netin käyttöön (Pelastakaa Lapset ry)

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi