Olet tässä:  / Arkisto 2009 / (1.1.2009) Tasavallan presidentti Tarja Halonen on huolissaan suomalaisen yhteiskunnan väkivaltaisuudesta

(1.1.2009) Tasavallan presidentti Tarja Halonen on huolissaan suomalaisen yhteiskunnan väkivaltaisuudesta

Väkivaltaisuus huolestuttaa

Halonen sanoi torstaina uudenvuodenpuheessaan, että koulusurmat ja muu julkista huomiota saanut väkivalta ovat valitettavasti vain jäävuoren huippu. Suomessa surmataan vuosittain yli sata ihmistä.

Halonen kiinnitti huomiota siihen, että kymmenet naiset menettävät vuosittain henkensä lähisuhdeväkivallan uhreina. Raiskaukset ja muu väkivalta ovat vielä tätäkin yleisempiä. Tältä ei saa ummistaa silmiä, hän totesi.

– Väkivallan ei tule kuulua meidän elämäntapaamme, hän sanoi.

Väkivallan estämiseen voidaan presidentin mukaan vaikuttaa yhteisin toimin. Hän nosti esiin hyvinvointipolitiikan, riittävät mielenterveyspalvelut ja ennaltaehkäisevän sosiaalityön. Myös koulukiusaamiseen on puututtava ajoissa.

Halonen sanoi olevansa tyytyväinen siihen, että hallitus ja eduskunta ovat ryhtyneet toimiin alkoholin haittavaikutusten vähentämiseksi ja käsiaseiden saannin rajoittamiseksi. Hän toivoi, että molempien asioiden osalta edetään määrätietoisesti ja rivakasti.

Lue koko artikkeli Iltalehden verkkosivuilta

1 kommentti

  • AaaPee

    / Vastaa

    Kuuntelin mielenkiinnolla Halosen uuden vuoden puhetta ja se oli sitä saman asian toistoa mitä oli myös edellisinä vuosina (yhteiskunta voi huonosti, koulukiusaamiseen pitää puuttua, väkivalta lisääntyy, ilmastomuutoksiin pitää puuttua kansallisella tasolla jne..)

    Ei tuota suoraa lähetystä olisi tarvinnut lähettää. Olisi ollut helpompaa näyttää esim. vuoden 2008 puhetta ja liittää vaan lopuksi, että ”Hyvää ja Parempaa Uutta Vuotta Suomen Kansalle 2009)

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi