Olet tässä:  / Arkisto 2008 / Kauhajoen kouluammuskelu / (1.11.2008) Ulkoroihut tyhjensivät koulukeskuksen Alahärmässä

(1.11.2008) Ulkoroihut tyhjensivät koulukeskuksen Alahärmässä

Ilkka-lehti 30.10.2008

Väärinkäsityksestä johtunut Alahärmän koulukeskuksen tyhjennys aiheutti turhaa hätää koululaisille, vanhemmille ja henkilökunnalle.

Väärinkäsitys aiheutti Alahärmän koulukeskuksen evakuoinnin oppilaista ja henkilökunnasta keskiviikkona aamupäivällä.

Ajokoirakokeeseen osallistuneille oli sytytetty oppaiksi aamuhämäriin ulkotulia, joita oli myös koulukeskuksen lähellä Siltatien ja Voltintien risteyksessä.

Lastaan kouluun tuonut vanhempi huolestui asiasta ja otti yhteyttä kouluun. Roihu yhdistettiin koulu-uhkauksissa koulujen eteen jätettyihin kynttilöihin. Koulusta otettiin yhteyttä poliisiin noin kello 9.20.

– Aluksi lähdimme siitä, että koulu evakuoidaan. Pian selvisi, että kyseessä on väärinkäsitys, komisario Olli-Pekka Punkari Lapuan poliisista kertoo.

Koululla poliisin tuloa odotettiin virkavallan käskystä pysymällä luokissa. Poliisin saapuessa koulua aloitettiin tyhjentämään luokka kerrallaan poliisin toimesta ja henkilökunnan avustamana. Kesken evakuoinnin tuli tieto ulkotulien tarkoituksesta, ja koulun tyhjennys poliisin toimesta lopetettiin.

Koululaiset päätettiin varmuuden vuoksi lähettää koteihin ruokailun jälkeen noin kello 11 aikaan, lukion rehtori Timo Kuoppala kertoi. Aikainen kotiinpaluu koski noin viittäsataa 6-18-vuotiasta lasta ja nuorta esikoululaisista lukiolaisiin.

Oma kommentti

Itse artikkeli oli Ilkka-lehdessä paljon pitempi ja oli oikein kuva laitettu, kun vanhemmat kävivät hakemassa lapsensa koulusta. Mielestäni olisi riittänyt muutama rivi lehdessä, että näin oli tapahtunut. On ikävää, että tuo syyskuussa tapahtunut tragedia johtaa sanoisinko ”surkuhupaisiin” toimenpiteisiin vielä kuukausia myöhemmin. 

Ihmisten pelko on sinänsä aiheellista, kun se on ajantasalla. Tässä voisi muistella vuosien takaista Tsunami tragediaa. Tsunami tuli ja meni, mutta nyt joka kerta kun vähänkin jossin päin maailmaa tapahtuu vedenalainen järistys, annetaan heti tsunamivaroitus alueen asukkaille. Jonkin ajan kuluttua se sitten perutaan, kun se ei aiheuttanut mitään sen vakavampaa. Ihmiset alkavat ”turtumaan” siihen, että taas tuli väärä halytys. Kun sitten se iso ja todellinen uhka tulee… siihen ei enää uskota!

Miten käy joulun alla? poistetaanko mahdolliset pihakynttilät koulujen pihalta, jotta yllämainittu episodi ei sitten uusiutuisi.

Lapsia ei pidä myöskään pelotella aiheettomilla hälytyksillä. Niilläkin voi olla monenlaiset seuraukset!

-AaaPee

Kommentoi artikkelia

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi