Olet tässä:  / Arkisto 2008 / (11.11.2008) Suomalaiset poistaisivat pakkoruotsin

(11.11.2008) Suomalaiset poistaisivat pakkoruotsin

MTV:n kyselyssä 80 % haluaisi poistaa ruotsin pakollisen opiskelun kouluissa. MTV:n netissä olleeseen kyselyyn vastasi 4 223 henkilöä.

Vastauksia perustellaan mm siten, että ruotsin opiskelu on jäänne historiasta ja että englannin kielellä pärjää myös Ruotsissa. Moni suomenkielinen on myös huomannut, että ei ole tarvinnut ruotsia missään tilanteessa.

– En ymmärrä tälläistä jäännettä , miksi tämä on jätetty tällevuosituhannelle. Englannin kielen kokeeseen voisi keskittyä paremmin ja sitä kieltä todella tarvitaan tämän päivän maailmassa. Pois pakkoruotsi kokonaan! Abin äiti

– KYLLÄ! Mielestäni on turhaa pakottaa lukemaan ruotsia, kun esim englanti on se kieli millä pärjää niin töissä kuin maailmallakin. Ja siis monet ruotsia puhuvat puhuvat kyllä englantia! Ja uskon myös, että ”viha” ruotsin opiskelua kohtaan loppuisi jos sitä voisi itse vapaaehtoisesti lukea, jos itse kokee sen tarpeelliseksi, esim. asuinpaikan tai toive ammatin suhteen!

– Opiskelin ruotsia vuosikausia ja sain laudaturin yo-kokeissa – mutta kielitaidolle ei ollut mitään käyttöä, Suomessa ei suostuttu puhumaan ruotsia, ja kieli unohtui eikä kehittynyt työkielenäkään. Nykyisin kokoukset ovat niin kansainvälisiä, ettei muu kuin englanti tule kyseeseen. Maapallo on kutistunut sitten 80-luvun – vain englannilla pärjää.

Lue koko juttu MTV3 verkkosivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi