Olet tässä:  / Arkisto 2009 / (10.4.2009) tuhotyöt kouluissa syövät veronmaksajilta jopa miljoonia euroja vuodessa

(10.4.2009) tuhotyöt kouluissa syövät veronmaksajilta jopa miljoonia euroja vuodessa

Valtakunnallinen

Koulun pihalla rällääminen kiinnostaa iltaisin ja viikonloppuisin niitä, joita koulu ei päivällä kiinnosta. Ilkivalta koulujen ja päiväkotien pihoilla ei ota laantuakseen. Vaikka töhryjen maalailu on monissa kunnissa saatu kuriin, tilalle ovat tulleet järeämmät keinot: ikkunoiden rikkominen, rakennusten rakenteiden turmelu ja varomaton tulen käsittely.

Ilkivalta keskittyy yleensä tiettyjen alueiden tiettyihin kouluihin iltaisin ja viikonloppuisin. Talvi on hiljaisempaa aikaa kuin valoisammat ja lämpimämmät syksy- ja kevätillat. Alkamassa on siis jälleen sesonkiaika.

Vaikka seurauksista selvitään rahalla, syyt ovat usein syvällä. Rikottu ympäristö myös luo turvattomuuden tunnetta oppilaille.

Pelkästään Helsingissä koulujen pihoilla ja rakennusten ulkopuolella tehtävä ilkivalta tuottaa veronmaksajille satojentuhansien eurojen kulut vuodessa. Jos siihen lisätään esimerkiksi valvontaan liittyvät välilliset kulut, summa kasvaa lähelle miljoonaa.

Myös Turusta ja Tampereelta kuuluu samansuuntaisia viestejä: ilkivalta koulujen pihoilla on lisääntymässä. Espoossa ja Vantaalla tilanne on yhtä vakava.

Lue koko artikkeli Opettaja-lehden verkkosivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi