Olet tässä:  / Arkisto 2008 / (10.11.2008) 45 minuuttia Special: Pahoinvoiva Suomi

(10.11.2008) 45 minuuttia Special: Pahoinvoiva Suomi

MTV3 12.11.2008 klo 20 alkaen

Nuorten järkyttävät väkivallanteot ovat jälleen herättäneet voimakkaan keskustelun nuorison pahoinvoinnista.

Viime keskiviikkona 45 minuuttia -ohjelmassa esitetty Pekka-Eric Auvisen vanhempien haastattelu sai internetin keskustelupalstoilla aikaan ennennäkemättömän palautetulvan. Vanhempia on kiitelty oman näkökulmansa esille tuomisesta, ja samalla on taas virinnyt keskustelu pahoinvoinnin syistä ja seurauksista.

Tämän keskiviikon 45 minuuttia -lähetys keskittyy kokonaisuudessaan nuorten pahoinvointiin. Kuulemme kuinka nuoret itse kokevat ikäluokkansa ongelmat. Entä mitä vanhemmat ja lähiympäristö voivat tilanteelle tehdä ja kuinka yhteiskunnan resursseja voitaisiin kenties suunnata uudella tavalla?

Studiokeskustelua nuorten ja alan asiantuntijoiden kanssa vetävät Ripsa Koskinen-Papunen ja Jussi Eronen. Vieraina muun muassa lastenpsykiatri Jari Sinkkonen, Suomen lukiolaisten liiton puheenjohtaja Niklas Huotari ja erityispedagogiikan lehtori Päivi Pihlaja Turun yliopistosta.

Internetissä katsojien kysymyksiin on vastaamassa kuntoutusneuvoja Raili Alén Mielenterveyden keskusliitosta.

Televisiossa ohjelmaa voi seurata kello 20-21, netissä suora lähetys aiheesta kello 20-21.45.

2 kommenttia

 • AaaPee

  / Vastaa

  Minun mielestä on puheet pidetty… Olen n. 10 vuoden ajan seurannut tätä KESKUSTELUA. Nyt olisi aika alkaa etsiä jo syylisiä, miksi tähän on tultu. Jos jotakin on luvattu, mutta mitään ei ole tehty… pitää kantaa silloin vastuu!!!

 • Juha Hohti

  / Vastaa

  Koulukiusaaminen on PAHAN tekemistä, joten loogisesti siitä pitäisi seurata rangaistuksia. Pitäisi ottaa käytöön vanhat sanktiot kuten koulusta erottaminen ja luokalle jättäminen yms.

  Vai eivätkö nykyajan opettajat enää uskalla? Nähtävästi eivät; mieluummin ”ymmärtävät” kiusaajia loputtomiin.Missä ovat entisajan moraaliset ihmiset?

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi