Olet tässä:  / Koulukiusaaminen / Peruskoulu / Uutiset 2017 / (10.10.2017) Koulun­käynti­avustaja ja oppilas painivat koulun ruokalassa, poliisi tutkii pahoin­pitelynä

(10.10.2017) Koulun­käynti­avustaja ja oppilas painivat koulun ruokalassa, poliisi tutkii pahoin­pitelynä

Oheinen kuva ei liity tapaukseen

Poliisi selvittää koulunkäyntiavustajan ja oppilaan välistä kahakkaa. Tapauksesta kuvatulla videolla näkyy, kuinka avustaja pitää oppilasta maassa ja huutaa: Nyt ulos! Nyt ulos!

Poliisille on tehty rikosilmoitus viime perjantaina pirkanmaalaisessa koulussa tapahtuneesta koulunkäyntiavustajan ja yläkoulun oppilaan välisestä yhteenotosta.

Poliisi tutkii asiaa pahoinpitelynä. Rikosilmoituksen mukaan tilanne sai alkunsa oppilaan epäasiallisesta käytöksestä ruokalassa.

Kouluavustaja oli pyytänyt oppilasta poistumaan, ja kun oppilas ei totellut, oli avustaja käynyt kiinni oppilaaseen ja yrittänyt poistaa oppilaan. Tilanne äityi painiksi. Rikosilmoituksen mukaan koulunkäyntiavustaja painoi oppilasta polvellaan maahan.

 

Tilanteen rauettua oppilas kävi terveydenhoitajalla, eikä hänellä todettu näkyviä vammoja.

Ilta-Sanomat ei julkaise koulun nimeä, koska rikostutkinnassa on asianomistajana alaikäinen oppilas ja asian tutkinta on vasta alkuvaiheessaan.

Painista kiertää video: ”Sä et saa koskee muhun”

Ilta-Sanomat on saanut haltuunsa kahakasta muutaman sekunnin mittaisen, ilmeisesti oppilaan kamerakännykällä kuvaaman videon.

Videolla ei näy alkutilannetta, vaan pelkästään se, kuinka oppilas makaa maassa selällään ja avustaja on hänen päällään. Avustajan molemmat kädet ovat oppilaan kaulalla.

– Nyt ulos! Nyt ulos! huutaa avustaja.

– Sä et saa koskee, sä et saa koskee muhun, toistelee oppilas.

Rehtori: Avustaja ei ole toistaiseksi töissä

Koulun rehtori sanoo, että tapauksen selvittely on niin alkuvaiheessa, ettei voi kommentoida yksityiskohtia. Hän haluaa kuulla kaikkia osapuolia.

– Etenemme tässä protokollan mukaan. Kun kuulin tilanteesta, heti ensimmäisenä tietenkin kysyin, mitä on tapahtunut ja pyysin terveydenhoitajan siihen tekemään oppilaalle tutkimuksen. Sen jälkeen olen pyytänyt kaikilta, jotka tilanteessa ovat olleet, kirjallisen selvityksen tapahtumista. Olin myös yhteydessä poliisiin.

Mikä protokollanne on, kun rikosepäily kohdistuu työntekijäänne? Jatkaako hän töissä?

– Teimme näin tässä kohtaa, että hän ei ole nyt toistaiseksi töissä. Keskustelemme asiasta vielä sivistyspäällikön ja henkilöstöjohtajan kanssa vielä tämän viikon aikana. Lopulliset ratkaisut tehdään, kun tiedämme mitä on tapahtunut.

Entä oppilas?

– Olen siinä uskossa, että hän jatkaa koulunkäyntiä normaalisti koulussamme.

Rehtori sanoo, että tämä on ensimmäinen kerta hänen urallaan, kun poliisi joutuu selvittelemään oppilaan ja koulun työntekijän välistä yhteenottoa.

– Tällaista ei ole aiemmin tapahtunut, ja olen äärettömän pahoillani siitä, että tällaista käy. Rikosilmoituksen vuoksi asian käsittely on siirtynyt poliisin tehtäväksi, he tekevät oman selvityksensä ja me oman osamme.

Miika Viljakainen / Iltasanomat

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi