Olet tässä:  / Lukio / Päivähoito / Peruskoulu / Uutiset 2020 / (04.08.2020) ”Viruksen uhka ei missään tapauksessa ole ohi” – näin koulut aloittavat poikkeussyksyn

(04.08.2020) ”Viruksen uhka ei missään tapauksessa ole ohi” – näin koulut aloittavat poikkeussyksyn

Photo by Pixabay: www.pexels.com

 

 

 

 

 

 

 

Poikkeuksellista kevättä seuraa myös poikkeuksellinen syksy. Toinen korona-aalto kurittaa jo Eurooppaa, ja myös Suomessa käydään keskustelua mahdollisista maskisuosituksista siltä varalta, että tartuntamäärät lähtevät nousuun ihmisten palaillessa töihin ja kouluihin.

Opetushallitus kertoi tiistaina pitämässään tiedotustilaisuudessa, millaisissa merkeissä poikkeuksellinen lukuvuosi oppilaitoksissa pian alkaa.

Opetushallituksen pääjohtajan Olli-Pekka Heinosen mukaan syksyyn lähdetään Suomen osalta suhteellisen rauhallisessa koronatilanteessa.

– Samaan aikaan on muistettava, ettei viruksen uhka ole missään tapauksessa ohi. Olennaista on se, miten kykenemme rakentamaan koulunpidon niin, että meillä on kyky reagoida muuttuviin tilanteisiin nopeasti.

Epävarmuuden aika

Heinosen mukaan Opetushallituksella on monipuolinen kuva siitä, miten etäopetus sujui keväällä Suomessa niin oppilaiden, opettajien kuin perheidenkin osalta. Keväinen kahden viikon kokeilu koulujen avaamisesta sen sijaan näytti, mitä myös syksy voi järjestelyineen tuoda tullessaan.

Heinosen mukaan isossa kuvassa lähtökohtana on toimia lähiopetuksen mukaisesti ja järjestää kouluihin huolellinen tautiehkäisy esimerkiksi THL:n ohjeistuksia noudattamalla. Etäopetuksessa ilmeneviä aukkoja on aikaa kuroa umpeen koko tuleva lukuvuosi.

Koulut ovat myös varautuneet poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin, jos koronatilanne sitä syksyllä jälleen vaatii.

Lue lisää.. (Iltalehti)

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi